Hej

Har inte skrivit på länge för att jag har sovit hos min kompis sen i fredags.

Här är hur jag har ridit:

Torsdag: Red ut i 1 timme mest i skritt. Coppe va pigg.

Fredag: Hoppade 90 cm på utevolten och coppe var jätteduktig.

Lördag: Hade vi medryttare

Söndag: Red lite dressyr i ridhuset , fin ponny.

Måndag(idag): Red konditions träning på utevolten och skrittade ut lite.


Ja , idag är det ju halloween. Jag är utklädd till en tårta :)

/Wilda

...

Idag var jag inte i stallet. Imorgon kankse jag inte hinner skriva något för jag ska rida på coppe och sen på ett musikcafe i skolan. Har inte så mycket att skriva.

/Wilda



Coppes sadel!

Jag ÄLSKAR coppes sadel! Han har en gelepad inbyggd i sitsen så att det känns som att man sitter i en soffa! Jag red en annan ponny i söndags och hans sadel var väldigt hård! Somsagt så älskar jag coppes sadel. Han har en moris nolan sadel från Gold collection.

En sån har coppe fast Slitnare!


...

Idag red jag ut och jag red inte i hoppskogen. Jag ska hoppa på torsdag istället fast då i ridhuset eller på ridbanan. Coppe var pigg och glad men när vi red förbi hundagillity banan så fnös coppe högt för att han blev rädd för en hund som sprang i ett rör. Han var jättepigg i galoppen !

Har inga bilder.

/Wilda

gammal bild.

...

Har inte så mycket att skriva. Idag red Wanda och Meja på Coppe och don skrittade ut. Imorgon ska jag hoppa i hoppskogen. Jag skulle hoppat på ridbanan men mamma jobbar så jag kan inte hoppa själv..
/Wilda



Helgen

Har inte skrivit så mycket. Har haft mycket att göra och blogg.se appen funkar inte. I fredags så skulle jag rida ut men vi märkte att coppe hade tappat en sko så jag red i ridhuset. Igår tömkörde vi och det kanske kommer en video från tömkörningen nån dag. Idag så åkte vi till stallet vid 2 och borstade och mockade. Sen åkte vi iväg och sen vid halv 6 åkte vi tillbaka till Coppe och släppte honom lös i ridhuset! Han blev jätteglad och sprang runt och var glad. Video på det kommer oxå sen :) Imorgon rider wanda och Meja på Coppe så jag kanske inte skriver nåt :)

/Wilda


Bild från sollentuna



Bilder från helgen

Nu kommer en bildbomb från tävlingarna i helgen:


hinder 1 i LC

LC





LB

hinder 3 i LB som han rev..

Fiiin ponny ♥


KM i Söndags









/Wilda
Idag red ju jag och Coppe var duktig och pigg och glad :)


Igår

Igår red jag hoppträning och hoppade lite murar och sånt jag hoppade kanske 90 cm och coppe stannade lite då och då för han blev helt upphetsad och pigg! Då fick jag vila lite och sen hoppade han :) idag är medryttaren borta och jag ska rida ut. Bilder från alla tävlingar kommer i kväll eller i helgen :)

/Wilda


Tävlingen

Idag var det tävling på Sollentuna. Jag var felfri i LC men inte placerad för jag red inte så fort. I LB fick jag fyra fel för att han rev men det gör inget. Imorgon ska jag tävla KM på skånsta. Då ska jag rida fort !
/Wilda


Bilderna kommer på Onsdag eller Måndag.
Jag kommer ha en LITEN blogg paus eftersom just nu har jag rätt mycket i skolan och med Copiad och med Olle och Teddy som är våra marsvin. :)

Idag

Idag red jag ut och packade och smörjde. Imorn är det ju LC och LB på Sollentuna! Idag fick vi två Marsvin! Dom heter Teddy och Olle ! Teddy är brun vit och svart och Olle är svart med ett brunt sträck på ryggen. Dom är jättesöta! Idag var Coppe pigg och glad!

/Wilda




...

Idag ska jag ju inte till stallet.. men här kommer några saker ni kanske inte visste om mig.

Jag har haft två ponnyer innan Copiad en hette temora och henne hade vi bara på prov. Den andra hette Trixi och var en C-ponny. alltså har jag gått från c-ponny till b-ponny :)


Danny är halt och kanske kommer åka upp till himlen.... Men vi hoppas inte det !


Förutom två hästar så ska vi få två marsvin på söndag!

Jag älskar Copiad ♥


/Wilda



jättegammal bild :)

Copiad

Kommer inte på nån rubrik... Idag red jag ut och hoppade lite stockar i skogen. Sen red jag lite på volten men det var så kallt så jag red inte så mycket! Coppe var pigg och galen ! Jag längtar så himla mycket till på lördag och söndag för det är ju tävlings helg! Idag var coppe så lerig så att han var helt grå i manen och på halsen!


Så fort jag ser det här så längtar jag ännu mer till helgen!

/Wilda

Varför jag valde just att rida

Tänk dig att få ett djur på över 100 kg att göra exakt som du vill. Rätt häftigt va? Hästar är inte bara en sport .  När man tävlar med en häst så lär man känna så många. Jag rider ju B-ponny och tävlar mot samma personer hela tiden! Så om du inte har något att göra så prova på att rida ♥

Jag är väldigt stolt över copiad och danny titta på bilden ♥ hälften är dannys och hälften är copiad under 1 år har jag fått 10 rosetter minst. orkar inte räkna nu  ♥



Red inte idag

Idag var jag inte i stallet för mina lillasyrror red. Imorn ska jag rida slingan och sen på volten. Jag är jättetaggad till sollentuna och KM men jag är fortfarande ensam B-ponny.... Men på sollentuna ska jag rida snävt och satsa i LC och ta det lugnt och vara felfri i LB. På KM satsar jag kanske i LB också men tror att jag bara rider snävt i LC. Ett tips från mig är att om du tävlar två klasser så rid snävt och satsa i den första (fast inte om det är clear round) och rid lugnt i den andra! Och för att bli placerad i LC så måste du rida snävt i omhoppningen annars blir man inte placerad. Jag blev placerad på roo för att det var första gången jag prövade att rida  snävt och det funkade ju! I LB är det inte lika många felfria så då kan man ta det lugnt!

/Wilda


jag ♥ den här bilden :)

Idag

Idag red jag med några kompisar. Vi red först slingan och alla hästar var pigga och galna! Sen red vi på volten och hoppade några skutt! Vi började på typ 50 cm och sen hoppade vi 70 cm! Coppe var pigg och glad och hoppade bra.


/Wilda


inte idag men det tar sån tid att lägga in nyare bilder så fixar det nån annan dag :)

Svar

KommentarTid
Elise om ....:
Har du iPhone? :) det har jag också :)
IP: 81.227.35.217
Svar: Japp det har jag! :)

Copiads historia del 3

Efter den klubbtävlingen så fortsatte jag att tävla lite smått. Jag mins en speciell hoppträning då jag hade haft coppe i två veckor kanske? Och det var en oxer som vi skulle hoppa som ridläraren höjde efter varje gång. Det högsta vi hoppade var 105 cm och coppe värkligen flög över hindret! Det kommer jag alltid att minnas! Någon av mina första lokala tävlingar var nog ponnyallsvenskan div 3 då vi första omgången åkte hem efter alla i laget hade ridit och då kom vi 5a ! I hela ponnyallsvenska div 3 så kom vi på plats 10 av 13 lag! Jag och coppe började hoppa högre och högre på träningarna. Under sommaren 2011 så åkte coppe på sommarbete till täby. Det var jättemysigt och vi tog en liten paus från hoppningen. När vi väl började igen var jag lite osäker men redan första träningen på hösten så satte tränaren upp en MUR som var 90 cm. Den muren kommer jag ihåg hemska saker ifrån.. haha det lät lite knäppt meb när jag hade ponnyn Trixi så skulle vi hoppa den men då bockade trixi framför den och jag ramlade av och bröt nyckelbenet. Jag hade ju ont i nyckelbenet när jag provred coppe ! Jag ville starta LB redan i våras men då var jag ju med i Div 3 så då fick man inte det. Min första LB var på roo gård den 24/9. Då fick jag ju 4 fel i grunden. Mitt mål med copiad är att år 1012 på hösten ska jag iallafall ha startat LA eller MSV med honom. Nu har vi ju precis tävlat klart ponnyallsvenskan div 2 och vi gick inte vidare till final. Men det gör inget! Jag tänker satsa på att tävli individuelt istället för i lag. Fast jag tackar såklart ja om skånsta vill anmäla sig till div 1 nästa år!







nu



Danny då ?

Jag brukar ju inte skriva så mycket om Danny men kan ju faktiskt göra det nu!

Danny är ingen shetlandsponny. Det är många som tror det men han är en Korsningsponny. Han är en maxad A-ponny och duktig på att både hoppa och rida dressyr. Jag har tävlat honom i både hoppning och dressyr. Men han är inte riktigt en tävlingsponny. Det högsta jag har hoppat med honom är 70. Danny är stallets minsta ponny och ALLA älskar honom och han ÄLSKAR alla! Danny är liiite knäpp ibland... När han inte har något att göra så brukar han äta på boxdörren eller slänga vattenhinken i väggen så att allt vatten flyger ut! Och jag skojar inte! Vi provred Danny i en skog och han hade gamla flätor i manen och hade lite problem med bakbenet. Han bodde ensam med en åsna?! Vi provred och han var bra så vi tog honom på en gång. Vi har haft honom snart i 2 år och han är en perfekt barnponny! Men just nu är han Halt. Det är så tråkigt .. Men vi hoppas att han blir bättre snart! Danny är lite som en hund faktiskt. Förut band vi fast honom med en longeringslina och så stog han där och åt gräs! Man kan också släppa honom lös så står han bara där !



Igår

Igår skrittade jag bara ut slingan lite kort. Coppe var pigg och hade inte en tanke på att vägra att gå ! Man märker verkligen att det är höst nu för jag red ut i ett fleece täcke och jag hade på mig en tjock fleece men frös ändå! Jag strök mig igår från LC:1 för den var bara för ridskolehästar och om jag hade varit med hade jag behövt tävla LA:1 och LB:1 och det vill inte jag även om coppe har gått LA i dressyr så skulle jag inte orka det.. Bilderna från roo som jag hade gjort till en film funkade som vanligt inte att ladda upp...
Här kommer några bilder som jag tog på coppe för två veckor sen !






Dressyr

Idag var det dressyrlektion och vi hade bommar med. Vi red över en upphöjd bom sen på en volt och sen över en annan upphöjd bom! Coppe var pigg och duktig men det kändes lite som om han hängde sig i tygeln. Han liksom gav inte efter utom tog tag i tygeln och blev lite hård i munnen. Det ble lite bättre i slutet än i början. Imorn ska jag nog rida ut och jag kommer ifrån stallet själv... Idag anmälde jag mig också till LC:1 i dressyr den 30 oktober!


/Wilda


Gammal bild från roo :)

Svar

KommentarTid
NellieB om Hopp:
sv. han är b-ponny. Va e din ponny?
IP: 81.227.3.97
Svar: Copiad är en B-ponny :)
/Wilda

Hopp

Idag var det ju hoppträning och Coppe var pigg och galen! Eller nja han var mest pigg! Vi hoppade kanske 70 /80 cm och vi hoppade en studs också men den var bara 40cm hög! Första gången vi hoppade studsen så kom Coppe väldigt nära och vi kom in för snabbt så han studdsade verkligen som en studsboll. Det blev inga riktiga hopp då.. Sen byggde vi om ena studdsen till en oxer och den andra till ett räcke. Sen hoppade vi en bana på några fler hinder + oxern och räcket. Imorgon ska medryttaren rida så vi får se om kanske Coppes historia del 3 kommer då!

/Wilda

image descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage descriptionimage description
Nu funkade alla bilder från rimbo innan jag red att ladda upp!

Ett år!

Idag har jag haft coppe i exakt 1 år 5 dagar 7 timmar och 39 minuter!
Vi fick honom för ett år sen på en onsdag den 29 september !

/Wilda


..

Idag har jag ju inte varit i stallet. Våran medryttare borstade på coppe. Imorgon är det hoppträning igen! Har inte så mycket att skriva faktiskt... Jag har precis gjort en film av alla bilder från roo gård som kokmmer upp någon dag hoppas jag.

image description
/Wilda

Svar

KommentarTid
Marcus om Dressyr.....:
Snäll pappa :) Den tjänsten är grymt bra ;)
IP: 83.248.69.207
Svar: japp! :)

Nu

Just nu är jag på väg till coppe för att kvällsfodra! Tar nog en bild på honom!

/wilda


Bild

Här är en bild från idag innan jag red !

/Wilda

Det går att ladda upp bilder ibland..


....

Jag blir väldigt arg på blogg.ses app!! Det går ju inte att ladda upp bilder!!!

/wilda


Hemma snart

Idag var det ju tävling på rimbo och coppe var duktig! Snart är vi i stallet och just nu sitter vi i bilen med coppe där bak! I LC så fick jag 4 fel i omhoppningen för att jag red för snäv sväng men i grunden så höll han på att smita iväg men jag red och så hoppade han ! I lagklassen fick jag 4 fel också och vi kom inte till omhoppningen. Jag fick 4 fel för att jan stannade på hinder 3 som var en blå oxer som han inte ville hoppa. Det var samma oxer som han höll på att smita förbi i LC. Det här var den första tävlingen som det var en mur med i men den va inte ett dugg läskig! Han var duktig iallafall och jag är nöjd och det är det viktigaste!

/Wilda


Påväg!

Just nu sitter jag i bilen och är påväg till rimbo! Jag ska starta först en LC och lagklassen är oxå LC !

/Wilda


Oj

Skrev i det förra inlägget att bilden inte funkade men det gjorde den!!

/wilda


...

Idag red jag på coppe och jag red först ut slingan och red sen på volten. När jag red på volten så var coppe jätteduktig i slutet! Han gick ner på tygeln! Innan jag red så badade jag danny med schampo så han blev snygg! Efter jag hade ridit så packade jag ihop för tävlingen !

/wilda

Jag tänkte ladda upp en bild men det funkade inte......


RSS 2.0